het koor

YOIK

YOIK is een Haags projectkoor voor gepassioneerde jonge zangers (we richten ons op een leeftijd ongeveer tussen de 18 en 35) die in korte tijd een nieuw programma met elkaar instuderen. Het eerste project van YOIK was in 2017 en inmiddels heeft het koor 5 projecten ten gehore gebracht. Het koor heeft de ambitie om zowel de beginnende koorzanger als de ervaren zanger muzikaal uit te dagen. Vanwege zijn jonge doelgroep is YOIK een verfrissende aanvulling in de Haagse koorwereld.

YOIK is een projectkoor dat valt onder de activiteiten van Stichting Kwintessens.

DE DIRIGENT

Raoul

Boesten

Raoul Boesten (1973) zong van jongs af aan in koren. Zijn eerste (studenten)koortje begon hij tijdens zijn studie voor vrijeschoolleerkracht. Na het behalen van zijn diploma, gaf hij muzieklessen en koorzang aan de hogere groepen in het basisonderwijs. Daar richtte hij een ouderkoor op en begon hij een vocaal ensemble ‘Het Octet’, waarin hij dirigeerde en zong als tenor. Langzaam ontstond de wens om een groter koor te dirigeren. Na een project met zestien zangers werd dat in 2005 Kamerkoor Kwintessens. Dit koor zong voornamelijk uitdagende hedendaagse muziek. Met dit koor werkte Raoul samen met verschillende componisten zoals Arvo Pärt, Pärt Uusberg, Alec Roth en Bernat Vivancos en nam verschillende cd’s op. In 2015 richtte Raoul zijn tweede koor in Den Haag op, Kamerkoor Lux. In 2017 startte hij met het eerste project voor jonge zangers met het projectkoor YOIK.

“Het mooiste aan zingen is voor mij samen iets maken. Samen studeren, samen repeteren en samen het publiek verbazen.”

Roy de Letter, koorlid

AANMELDEN

Zing mee

met Yoik

In YOIK VI zingen we hoofdzakelijk Sefardische muziek uit het zuiden van Spanje, Andalusië, waar in de middeleeuwen een vruchtbare samenleving bestond tussen drie wereldgodsdiensten.

Schrijf je nu in

Concerten 18, 19, 25 en 26 juni 2022