Yoik 4

Balkan Vokalen

In vorige programma’s lag de nadruk op Scandinavische traditionele volksmuziek. Nu ondernemen de 39 zangers van Yoik een muzikale reis naar het oosten van Europa. Een zeer divers gebied met een al evenzo diverse geschiedenis, zowel muzikaal als historisch. Het afwisselende programma geeft dan ook een goed beeld van de verschillende culturen. Hierbij wisselen verbinding met de natuur, religieuze uitingen, maar ook verwijzingen naar oorlogen en pijn elkaar af.

Poster yoik 4

Het programma bevat traditionele driestemmige gezangen uit Georgië. Daarin wordt vanuit een ronde, warme klank gezongen. Daartegenover staan de meer heldere en indringende liederen uit Bulgarije. En in het hart van het programma zongen we religieuze gezangen met o.a. een bijzondere versie van het Abun d’bashmayo. Dit is het originele Onze Vader zoals Jezus dat in het Aramees aan zijn discipelen leerde.

AANMELDEN

Zing mee

met Yoik

In YOIK VI zingen we hoofdzakelijk Sefardische muziek uit het zuiden van Spanje, Andalusië, waar in de middeleeuwen een vruchtbare samenleving bestond tussen drie wereldgodsdiensten.

Schrijf je nu in

Concerten 18, 19, 25 en 26 juni 2022